Datum potovanja: 02.03.2023 - 05.03.2023

Čas potovanja: 4 dni

Čas za prijavo: do zasedenosti

 

Program potovanja:

 

1.dan – Novigrad

Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah, prihod v Novigrad. Ogled Novigrada v spremstvu vodnika in izlet na degustacijo likerjev v Auro v Buzetu. Novigrad-Cittanova je ribiško mesto na zahodni obali Istre, priljubljeno med popotniki, ki iščejo sproščujoče počitnice ob morju. Mestno pristanišče Mandrač, zvonik s kipom sv. Pelagia in večbarvne fasade. To je slika Novigrada, ki jo boste takoj opazili. Podjetje "Aura proizvodi" se ukvarja s proizvodnjo ekskluzivnih tradicionalnih izdelkov, kot so žganja in džemi ter drugih avtohtonih izdelkov iz divjih zdravilnih zelišč in divjih sadežev, nabranih v ekološko čistem okolju na pobočjih Ćićarije, daleč od cest in naseljenih območij. V proizvodnji najdete zanimive dobrote, od marmelad iz regrata, robid, malin, borovnic, fig, sliv in drena do žganja, ki zori do tri leta, pol leta na maceraciji, nato se odleži in odleže. prelivali v naslednjih dveh letih in pol in do šestkrat, da bi po naravni poti izgubili usedlino. Osnova vseh rakij je domače žganje iz črnega ribeza, hruške ali jabolka. Namestitev v hotelu Istra. Večerja.

 

2.dan – Opatija

Voden sprehod po Opatiji, prosto popoldne in večerja. Sprehod po znameniti opatijski promenadi Lungo Mare. Gremo tudi mimo Hrvaške ulice slavnih, spoznamo Opatijo in njeno čarobno lepoto. Opatija, znana pod različnimi imeni, kot so »Stara dama«, »Biser Jadrana« ali »Kraljica turizma«, je elegantna obalna destinacija, katere turistična tradicija se je začela že leta 1844. Prosto popoldne in večerja.

 

3.dan – (izlet ali prost dan)

Fakultativni izlet (40, 00 EUR) : Novi Vinodolski, Crikvenica, degustacija vin z vključenim kosilom. Zajtrk. Ogled Novega Vinodolskega - zgodovinsko politično in kulturno središče Vinodolske kneževine ("Vinodol" - "Vallis vinearia"), zibelka plejade pisateljev iz družine Mažuranić, s ponosom hrani spomin na Vinodolski zakon iz leta 1288, najstarejši hrvaški pravni spomenik. pisano v kurzivni (kurzivni) glagolici. Ogled vinske hiše Pavlomir, degustacija vin in kosilo. Povratek v hotel. Večerja z glasbo in plesom.

 

4.dan – Labin in taverna Bani

Zajtrk in po zajtrku odhod proti mestu Labin. Srednjeveški Labin se nahaja na hribu nad Rabcem. Staro mestno jedro, danes znano tudi kot mesto umetnikov (Ateljeji Labinski), je polno renesančnih in baročnih patricijskih palač. Izstopa palača Battiala-Lazzarini iz 18. stoletja, ena najbolje ohranjenih in najbolj reprezentativnih baročnih palač v Istri. V samem srcu Istre, nedaleč od mesta Pazin, nad reko Pazinčico, se nahaja majhna vasica Bani. U Banima još od 1983. djeluje Taverna Bani - prijeten podeželski ambient, tradicionalne istrske dobrote, in domače pesmi so glavne značilnosti tega kraja. V gospodinjstvu vas bo pričakalo osebje v narodnih nošah, dobra kapljica in nepogrešljivi zvoki harmonike. Sledi kosilo: aperitiv biska travarica, sir, istrski pršut, istrska klobasa, domači fuži pljukanci s pršutom, rukolo in gobami ter sladica. Vrnitev domov.

 

Opatija, očarljivo obmorsko mesto z bogato zgodovino in kulturo, je oaza številnih čudovitih lokacij, spomenikov, raznolikih parkov ... Sprehodite se po čudoviti promenadi Lungomare, obiščite Letni oder, prizorišče številnih glasbenih nastopov, in odkrijte simbol Opatije - kip Dekleta z galebom. Uživajte v odkrivanju čudovite Opatije, njenih edinstvenih cerkva, vil in skladno urejenih parkov. Odkrijte čar nezgrešljive Ulice slavnih in priljubljenega zaliva, lokalno znanega kot Portić. Hotel Istra (3*) ponuja namestitev tik ob morju, Opatija pa je oddaljena le nekaj minut hoje. Hotel je zaradi svoje lokacije idealen za goste, ki želijo biti v središču dogajanja, hkrati pa imajo radi mir in zasebnost.

 

  

 

Cena:

209,00€

 

Doplačila: 

1/1 soba +75,00 EUR na osebo

Turistična taksa +1,90 EUR na dan po osebi

 

Cena vključuje:

 • 3 x polpenzion z vključeno neomejeno količino pijače ob večerji (vino, pivo, sokovi)
 • avtobusni prevoz
 • degustacija likerjev in marmelad v destilarni Aura
 • vodnik
 • ogled Opatije
 • uporaba bazena hotela Istra in bazena hotela Palace
 • vodenje po programu
 • riziko odpovedi
 • 1 x glasbeni večer
 • kosilo in kmečki turizem Bani

Prijava na izlet

Invalid Input

Vnesite vaše ime in priimek.

Vnesite število oseb.

Vnesite vašo telefonsko številko.

Vpišite veljaven email.

Please let us know your message.

Invalid Input

Invalid Input

 

prevozi in turizem

Blanca 32, 8283 Blanca

prevozi@mirttours.si

 +386 51 645 795

PRIJAVA NA E-NOVICE

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem.

 

Please let us know your email address.

Invalid Input

© 2023 Mirttours, Peter Mirt s.p. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka.Agencija

Piškotki


Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi. Vedno so časovno omejeni.


Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.


Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov: 

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

 

Piškotki spletnega mesta 

 

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
PHPSESSID ID vašega seje na strežniku. Za čas seje

MIRTTOURS prevozi in turizem

Peter Mirt s.p.