Datum potovanja: Datum odhoda: po dogovoru

 

Možen program:

Odhod v jutranjih urah. Čez Krško in mimo Ljubljane se bomo podali na Gorenjsko do Bleda, kjer bomo dan začeli v objemu čudovite narave. Najprej se bomo podali na panoramsko vožnjo okrog jezera, nato na grad. Tam bomo videli, kako so včasih tiskali in si tudi ogledali kapelico z iluzionističnimi freskami ter muzejsko zbirko v gradu, ki prikazuje razgibano zgodovino Bleda. Z gradu je čudovit razgled na mali otoček sredi jezera in Triglav, kralja Julijskih Alp. Sledil bo sprehod do jezera in centra Bleda. Tam si bomo privoščili kavico ali pravo blejsko kremno rezino, nato pa se bomo z avtobusom odpravili v osrčje Gorenjske, Radovljico.

 

V Radovljici si bomo ogledali čebelarski muzej, ki sodi v vrsto specialnih muzejev. Od odprtja 1959 skrbi za bogato dediščino slovenskega čebelarstva, jo evidentira, zbira, hrani, dokumentira, predstavlja in popularizira. Svoje prostore ima v baročni graščini v starem delu mesta. Zbirka predstavlja tri ključne teme, ki zaznamujejo slovensko čebelarstvo: avtohtono raso čebel, svetovno priznane čebelarje in poslikane panjske končnice.

 

Nato nadaljujemo vožnjo do Lectarja. Pri Lectarju v Radovljici deluje lectarska delavnica, v kateri izdelujemo priznane izdelke stare slovenske obrti - lectarijo. Delavnica deluje tudi v obliki muzeja, kjer si lahko star originalen postopek izdelave v živo ogledate. Na srednjeveškem trgu gorenjskega mesta Radovljice, katerega ime prvič preberemo že pred letom 1333, stoji več kot petsto let stara hiša, v kateri je Jakob Krivic leta 1766 odprl lectarsko delavnico, medičarstvo in svečarstvo. Sam je doživel visoko starost 90 let. Lectarsko obrt je kasneje prevzel sin, ki pa je leta 1822 v isti hiši odprl tudi gostilno, ki deluje še danes. Nekaj časa sta vzporedno delovali obe obrti, od tod tudi ime gostilna Lectar ter simbol hiše – lectovo srce.

 

Po ogledu pa se bomo odpravili do Begunj, v domači kraj Slavka Avsenika, najbolj znanega utemeljitelja narodno-zabavne glasbe v Sloveniji in ustanovitelja svetovno znanega ansambla bratov Avsenik. Ogledali si bomo Muzejske eksponate in instrumente, last članov ansambla, ter raznorazna priznanja in nagrade. V vitrinah je veliko mednarodnih priznanj Stalno muzejsko razstavo fotografij in kratko zgodovino Ansambla bratov Avsenik skozi čas. Ogledali si bomo tudi dokumentarni film o razvoju fenomena glasbe Avsenik.

 

Nato se bomo prestavili v sosednji prostor, v gostilno pri Jožovcu, marsikomu poznano tudi po snemanju oddaje Slovenski pozdrav. Tam bomo ob okusni hrani in dobri kapljici strnili vtise izleta.

 

Proti domu se bomo s polnimi želodčki odpravili v poznih popoldanskih urah.

 

Za vas bomo v ceno vključili:

Stroške prevoza s turističnim avtobusom na navedeni relaciji po programu, oglede in vstopnine po programu, želene degustacije, kosilo ter stroške vodenja in organizacije izleta.

 

Opomba:

Naveden program izleta je okviren in se prilagaja željam naročnika. Možno je spreminjanje, dodajanje ali odvzemanje točk programa.
Cene niso navedene, ampak se določijo na podlagi obsega programa in števila potnikov.

 

Dodatne informacije:
Turistična agencija MIRTTOURS
Blanca 32, 8283 Blanca
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Mobitel: 031 645 795

 

ŽELIMO VAM OBILO UŽITKOV!

 

prevozi in turizem

Blanca 32, 8283 Blanca

prevozi@mirttours.si

 +386 51 645 795

PRIJAVA NA E-NOVICE

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem.

 

Please let us know your email address.

Invalid Input

© 2023 Mirttours, Peter Mirt s.p. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka.Agencija

Piškotki


Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi. Vedno so časovno omejeni.


Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.


Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov: 

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

 

Piškotki spletnega mesta 

 

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
PHPSESSID ID vašega seje na strežniku. Za čas seje

MIRTTOURS prevozi in turizem

Peter Mirt s.p.