Datum odhoda: Po dogovoru
Trajanje izleta: 1 dan
Destinacija: Notranjska  / Slovenija
Minimalno število potnikov: 20, 30 oz. 40

 

 

PROGRAM POTOVANJA:

 

Odhod ob dogovorjenem kraju in uri. Vožnja mimo Ljubljane, z vmesnim postankom za jutranjo kavico,  do našega prvega cilja, Planine pri Postojni. Aktivnosti po lastnem programu in nadaljevanje poti proti Cerknici.

 

Naš naslednji postanek bo namenjen okrepčilu. Malico bomo združili z ogledom kmetije v Loški dolini,  zanimive »ekološke kmetije Bajer«. Kmetija je dobila ime po jezeru, ki leži ob njej,  ima pa več stoletno tradicijo. Temelji na živinoreji, njihova posebnost pa je reja goveda  Aberdeen Angus in prašičev Mangalica.

 

Po ogledu sledi vožnja proti Snežniku, ob vznožju katerega bo naš naslednji cilj. Že v 11. Stoletju, ko so oglejski patriarhi zavzeli Loško dolino, so ob pomembnih poteh nastajale razne trdnjave. Tudi tu je potekala pot proti Kvarnerju in Istri in je bila postavljena trdnjava, dve stoletji kasneje pa se že omenja Snežniški grad. Katerega je postavila gospoda Snežniška (Schnebergi). Grad je kasneje spreminjal obliko in lastnike, zdaj pa služi kot muzej in si ga bomo ogledali.

 

Po ogledu sledi vožnja skozi najhladnejše območje v Sloveniji, Babno polje, ki je predstavlja tudi vzhodni del Loške doline.

 

Ob povratku iz Loške doline se ustavimo še za ogled zanimivega muzeja Jezerski hram. Na maketi in v sliki si bomo ogledali in slišali veliko zanimivosti največjega presihajočega jezera pri nas.

 

Povratek proti domu in postanek za pozno kosilo. Po kosilu nas čaka še ogled vinske kleti Kerin, imenovane Hiša Frankinje ter degustacija njihovih vin.

 

Povratek domov do 21.00 ure.

 

 

CENA VKLJUČUJE:

 • Stroške prevoza s turističnim avtobusom na navedeni relaciji
 • Parkirnine in cestnine
 • Ogled kmetije, vključena manjša pogostitev
 • Vstopnica za muzej Cerkniškega jezera
 • Vstopnina na grad Snežnik
 • Pozno kosilo
 • Ogled vinske kleti in degustacija
 • Stroške vodenja spremljevalca agencije
 • Organizacijo potovanja in DDV 

 

OPOMBE:

 • Naveden program izleta je okviren in se prilagaja željam naročnika. Možno je spreminjanje, dodajanje ali odvzemanje točk programa.
 • Cene niso navedene, ampak se določijo na podlagi obsega programa in števila potnikov.
 • Možni dodatni ogledi in druge storitve z doplačilom

 

ŽELIMO VAM OBILO UŽITKOV!

 

prevozi in turizem

Blanca 32, 8283 Blanca

prevozi@mirttours.si

 +386 51 645 795

PRIJAVA NA E-NOVICE

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem.

 

Please let us know your email address.

Invalid Input

© 2024 Mirttours, Peter Mirt s.p. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka.Agencija

Piškotki


Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi. Vedno so časovno omejeni.


Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.


Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov: 

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

 

Piškotki spletnega mesta 

 

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
PHPSESSID ID vašega seje na strežniku. Za čas seje

MIRTTOURS prevozi in turizem

Peter Mirt s.p.