Datum potovanja: Datum odhoda: po dogovoru

 

Datum odhoda: Po dogovoru

Destinacija: Italija
Trajanje izleta: 2 dni / 1 noč
Minimalno število potnikov: 20, 30 oz. 40

 

 

MOŽEN PROGRAM POTOVANJA:

 

1.DAN SLOVENIJA - FIRENCE

 

Odhod avtobusa ob dogovorjenm kraju in uri, od koder krenemo proti Primorski. Vožnja po avtocesti v smeri Ferarre in Bologne do Firenc. Mesto je biser zahodnoevropske civilizacije. Oglede bomo pričeli na Piazza del Duomo, kjer so katedrala, Giottov zvonik in krstilnica iz 11. stoletja. Na mestnem trgu Piazza della Signoria si bomo ogledali pomembnejše spomenike: Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi, kjer so razstavljeni kipi znanih florentinskih kiparjev, ter vodnjak. Obiskalki bomo še frančiškansko cerkev Santa Croce, kjer je pokopana vrsta slavnih osebnosti, kot so Galileo, Michelangelo, Giberti in Machiavelli. Zraven so zanimive delavnice s prikazom starih obrti. Sprehodili se bomo čez najstarejši most Ponte Vecchio, kjer male trgovine ponujajo pretežno nakit. Po ogledu bomo pot nadaljevali do palače Pitti. Ogledali si bomo fasado in dvorišče palače, kjer je nekoč živela družina Medici. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

2. DAN FIRENCE - SLOVENIJA

 

Po zajtrku se bomo odpravili na glavni florentinski trg in obiskali galerijo Uffizi. Družina Medici je po osvojitvi Siene potrebovala center, ki bi imel nadzor nad celotno Toskano. Uffizi so bili prvotno uradi, sedaj pa je v 45 dvoranah ena najboljših zbirk slikarstva na svetu. Nudi pregled umetnosti Toskane in celotne Italije, kakor tudi nemških in nizozemskih slikarjev, ter antično kiparsko zbirko. Po ogledu bomo imeli prosto popoldne za samostojne oglede, ko bomo lahko preverili ponudbo mestnih usnjarjev in modistov ali obiskali Dantejevo, Michelangelovo hišo, muzej Bargello. Pred odhodom proti domu se bomo odpeljali še na Piazzale Michelangelo, od koder je razkošen razgled na celotne Firence. Zvečer vožnja po apeninski avtocesti proti Bologni in naprej mimo Padove in Benetk proti Sloveniji, kamor bo prihod v večernih urah.

 

 

CENA VKLJUČUJE:

 • Stroške prevoza s turističnim avtobusom po programu
 • Parkirnine, cestnine in dnevnice voznikov
 • Vstopno avtobusno takso v Firence
 • Nastanitev v hotelu
 • 1x polpenzion
 • Oglede po programu
 • Vodenje v Slovenščini
 • Organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV

 

OPOMBE:

 • Naveden program izleta je okviren in se prilagaja željam naročnika. Možno je spreminjanje, dodajanje ali odvzemanje točk programa.
 • Cene niso navedene, ampak se določijo na podlagi obsega programa in števila potnikov.
 • Možni dodatni ogledi in druge storitve z doplačilom

 

ŽELIMO VAM OBILO UŽITKOV!

 

prevozi in turizem

Blanca 32, 8283 Blanca

prevozi@mirttours.si

 +386 51 645 795

PRIJAVA NA E-NOVICE

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem.

 

Please let us know your email address.

Invalid Input

© 2024 Mirttours, Peter Mirt s.p. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka.Agencija

Piškotki


Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi. Vedno so časovno omejeni.


Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.


Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov: 

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

 

Piškotki spletnega mesta 

 

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
PHPSESSID ID vašega seje na strežniku. Za čas seje

MIRTTOURS prevozi in turizem

Peter Mirt s.p.